Sinterklaas of de Kerstman, het eeuwige dilemma.

Sinterklaas of de Kerstman, het eeuwige dilemma.

December nadert weer met rasse schreden en in heel wat huiskamers is er weer de discussie of dit jaar de pakjes op Sinterklaasavond worden bezorgd of onder de kerstboom moeten liggen. 

Het zal vooral in gezinnen met jonge kinderen wel de Goedheiligman met zijn Pieten zijn, die de  cadeautjes bezorgt. Na het zingen van de Sinterklaasliedjes en het strooien van lekkers loopt de spanning op voordat de zak met pakjes wordt bezorgd. Chocolademelk en pepernoten en de aanwezigheid van de opa’s en oma’s verhoogt de feestvreugde.

Als Sinterklaas aan de deur voorbij gaat komt de Kerstman in het vizier. Vrijwel onzichtbaar legt hij op kerstavond de pakjes onder de kerstboom en in de ochtend worden de cadeaus uitgepakt. 

Dan zijn er nog de gezinnen die zowel met sinterklaas als de kerst geschenken uitwisselen. 

Keuze aan cadeaus te over. Vandaag de dag zijn het naast speelgoed voor de jongere kinderen meer en meer de elektronische apparaten als smartphones en spelcomputers, die op de verlanglijstjes van tieners staan.  

Voor de ouderen is de keuze een stuk moeilijker, immers, als je iets nodig hebt of iets graag wil is het voor de meeste mensen mogelijk het gewenste aan te schaffen. Het geschikte cadeau uitzoeken voor je partner is vaak niet eenvoudig. Een alternatief is om een iGaming abonnement met een bedrag aan inzet cadeau te geven. Er is behoorlijk wat keuze aan iGaming sites. Een site, die voor elk wat wils heeft is www.bet777.be. Je vindt hier  een goed aanbod aan spellen en sportweddenschappen met gemiddelde odds. Registratie is snel en eenvoudig en je kunt na acceptatie onmiddellijk starten. Bet777 geeft ook wat terug aan de maatschappij met financiële ondersteuning van evenementen en sponsoring van sportclubs.  

De traditie van sinterklaasavond in Nederland gaat een paar honderd jaar terug. Het is niet duidelijk of er in de begintijd naast snoepgoed ook cadeaus werden uitgewisseld. Wel is de bisschop op zijn witte schimmel te zien op oude afbeeldingen. Ook zijn knechten, in die tijd nog allemaal zwart, ondersteunden de oude baas al. 

Voor de deugnieten was er ‘Het grote boek’ waarin Sinterklaas gedurende het jaar de deugden en ondeugden van de kinderen (en ouders) noteerde.  Op sinterklaasavond werden de ongelukkigen door de Sint nadrukkelijk toegesproken en mochten met een beroet gezicht hun plaats weer innemen.   

In de kersttijd moest er in elk huis een kerstboom worden opgetuigd. Naast de versieringen werd de boom verlicht met echte kaarsen, later vervangen door de huidige lichtjes. De Kerstman zelf arriveerde in Nederland een jaar of 50 geleden, waarschijnlijk onder de invloed van de kerstseries, die op televisie en in de bioscoop te zien waren en nog steeds te zien zijn. 

Sinterklaas- en kerstliedjes horen bij een sfeervol feest. Er is keuze te over en de hele familie kan uit volle borst meezingen. Keuze te over is er ook aan cadeaus van eenvoudig speelgoed tot de duurdere geschenken zoals smartphones en spelcomputers. Afhankelijk van de leeftijd en de financiële middelen kan iedereen een gepast geschenk vinden. Als het moeilijk is om voor ouderen iets te vinden is het aanbieden van een iGaming abonnement de moeite waard.  

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Iphoneabonnementen.com
Enable registration in settings - general